Veelgestelde vragen

Laminaat is eenvoudig te installeren, is goedkoop en is duurzaam. Het is verkrijgbaar in een groot aantal soorten en lijkt verrassend sterk op hout.

Laminaatvloeren kunnen in vrijwel iedere ruimte toegepast worden, al gelden voor sommige ruimten misschien beperkingen aan het soort laminaat. De badkamer wordt afgeraden, omdat een overdaad aan vocht tot kromtrekking van de planken kan leiden.

 

Laminaat is meestal tussen de 7 en 10 millimeter dik.

Laminaat zet uit en krimpt in al naar gelang de temperatuur. Het is dan ook van belang dat het materiaal zich naar uw kamertemperatuur kan zetten alvorens u installeert. Doet u dit niet, dan kan spanning voor beschadigingen zorgen.

Laminaat vereist behalve vegen en stofzuigen weinig onderhoud. Gebruik voor hardnekkige vlekken een reinigingsmiddel dat door de fabrikant wordt aangeraden.

Het interieur en decor van de kamer kunnen samen met de hoeveelheid ‘verkeer’ die de vloer ontvangt invloed hebben op het type laminaat dat u kiest.

Maak van tevoren een goede schatting van de oppervlakte die u wilt bedekken. U kunt vervolgens in de winkel om een kostenraming vragen, zowel met als zonder installatie.

Laminaat is in een groot aantal patronen en kleuren beschikbaar. Maak gebruik van catalogi en product-monsters om u te helpen in het nemen van een beslissing. Ook op het internet zijn veel laminaatfabrikanten vertegenwoordigd.

Laminaat is relatief eenvoudig te installeren. Veel mensen zullen dan ook kiezen voor een doe-het-zelf aanpak, al is het prima mogelijk een installateur van bijvoorbeeld Bebo Laminaat het werk te laten doen.

Load More