Veelgestelde vragen

Laminaat zelf leggen

Bij de aanschaf van laminaat komt ook de vraag om de hoek, ”wie gaat het laminaat leggen”. Natuurlijk kunt u het een en ander regelen via de leg service van de zaak waar u het laminaat koopt, of door een zelf in gehuurde legger de klus laten klaren. Maar het laminaat van tegenwoordig heeft een kliksysteem dat zelf leggen voor velen ook tot een mogelijkheid maakt. Wie een beetje handig is in het klussen, precies kan werken en geduldig is, kan zich het leg geld besparen. Goede inlichting inwinnen bij het kopen van het laminaat, de gebruiksaanwijzing op de verpakking volgen, en vooraf op YouTube een paar instructie filmpjes over het zelf leggen van laminaat bekijken helpen u al een eind op weg. De rest is gewoon beginnen en rustig de tijd nemen. U zult zien dat het resultaat zal zijn dat u tevreden kunt genieten van een prachtige zelf gelegde laminaat vloer.

 

Laminaat zaagblad

Laminaat is een houtsoort die met een keiharde kunststof laag is afgewerkt en die vaak redelijk dik is. Dit zorgt ervoor dat je laminaat gerust onder de noemer van hardhout kunt plaatsen. Hardhout heeft als kenmerk dat [snel] zagen niet altijd even nauwkeurig gaat. Welk soort zaag u ook gebruikt, een hand zaag, cirkelzaag, afkort zaag of decoupeerzaag, zorg in ieder geval voor een zaagblad met veel tanden. Dit geeft een veel nettere zaagsnede. Ook rustig de zaag door het laminaat halen is belangrijk voor een nauwkeurig eindresultaat. Er zijn speciale zaagbladen voor laminaat, dit is het holtand -/ daktand zaagblad. Dit zaagblad voor komt dat de zaagsnede splinterig wordt.

 

Laminaat zonder ondervloer

Bij een laminaat vloer hoort een goede basis, dat is de ondergrond. Met een juist gekozen ondervloer voor laminaat kan de ondergrond verbeterd worden waardoor het laminaat meer comfort biedt. Bij voorbeeld een isolerende laag die voorkomt dat kou uit de ondergrond optrekt en/ of een isolatielaag die geluiddempend is. Een goede onderlaag is ook bevorderlijk voor de levensduur van het laminaat. Er zijn laminaat soorten die al een ondervloer tegen de laminaat plank gelijmd hebben, dan is een extra ondervloer overbodig, zelfs niet wenselijk. Een vochtwerende folie is wel verstandig. Een ondervloer hoeft niet duur te zijn, toch kan het gebeuren dat men ervoor kiest de laminaat vloer zonder te leggen. Dit is hoofdzakelijk in vertrekken die niet of nauwelijks gebruikt worden en die men toch mooi en onderhoudsvrij afgewerkt wil hebben. Als men te maken heeft met onderburen is het vaak verplicht een ondervloer aan te brengen om op die manier te voor komen dat loop geluiden naar beneden door dringen. Het is belangrijk hier terdege rekening mee te houden.

Laminaat zeil

Laminaat zeil is eigenlijk geen juiste benaming. Het zijn twee verschillende vloerbedekkingen, namelijk laminaat planken of tegels aan de ene kant, of een lap vinyl, pvc of linoleum als andere vloerbedekking. De naam zeil komt van de eerste soort harde, gladde en makkelijk te onderhouden rollen vloerbedekking. Deze vloerbedekking was redelijk goedkoop, maar tot de helft van de jaren negentienhonderd tachtig bevatte het meestal asbest. Dit is nu verboden vanwege de gezondheidsrisico’s die asbest met zich meebrengt. Laminaat bestaat uit een kern van een plaat geperste houtvezels die een toplaag en onderlaag van keihard kunststof hebben. Daartussen is een decor laag aangebracht die de laminaat plank haar kleur en tekening geeft. Laminaat bestaat dus voor ongeveer negentig procent uit natuurlijk materiaal. Dit is bij vinyl en pvc juist niet zo, zij bestaan uit kunststof. Linoleum is wel voor het merendeel van natuurlijk materiaal gemaakt. De houten kern van laminaat zorgt ervoor dat het materiaal op een gladde ondergrond gelegd, een mooie vlakke vloer geeft. De soepelheid van een kunststof vloer op rol vraagt veel meer van de ondergrond. De minste oneffenheid tekent zich na het leggen op de vloer af. Ook het leggen van de vloerbedekking vraagt meer ervaring en/of handigheid dan bij laminaat. Eventuele beschadigingen zijn bij laminaat weg te werken, ook kan een hele plank vervangen worden. De kwaliteit en prijsverhouding zijn bij beide soorten vloerbedekking ongeveer hetzelfde. Linoleum springt eruit door haar veel hogere kwaliteit en hogere prijs dan vinyl of pvc, en doordat het praktisch onmogelijk is om het linoleum zelf goed te leggen. In onderhoud zijn zowel de laminaat vloeren alsook de verschillende rollen harde, gladde vloerbedekking even gemakkelijk, hoewel laminaat minder goed tegen water kan doordat het meer naden heeft.

 

Laminaat Zwolle

Zwolle, de groenste gemeente van Nederland, heeft naast al dat groen ook prachtige winkels waarin ook laminaat rijk vertegenwoordigd is. Toch heeft Zwolle op laminaat gebied niet de goedkoopste winkel van Nederland. Deze staat in dezelfde provincie als waarvan Zwolle de hoofdstad is, namelijk in Vriezenveen. In de landelijke omgeving van het buitengebied vindt u daar de fabriek winkel met een ongelooflijke keus aan goedkope laminaat vloeren, stuk voor stuk van de beste kwaliteit. Naast het grote assortiment aan laminaat vloeren, is er ook nog volop keus uit andere vloeren van bekende merken zoals houten vloeren, parketvloeren, vinyl vloeren, tegels, en ook kurk vloeren. Niet voor niets wordt BeBo Parket naast de goedkoopste ook de grootste van Nederland genoemd. Even een kijkje op de site van BeBo Parket is dan ook zeer de moeite waard.

Laminaat wax

Laminaat heeft een harde toplaag die vrij ongevoelig is voor krassen. Toch kan er een ongelukje gebeuren waarbij een [scherp] voorwerp zo hard valt of krast dat zelfs de toplaag van de laminaat vloer beschadigd raakt. Voor dergelijke deukjes of krassen is een reparatie set in de handel. Deze reparatie kit bevat verschillende staafjes, meest voorkomende, kleuren wax, een brandertje om de wax te smelten, een spatel, een schuursponsje en blokje. De beschadiging en de vloer er omheen moet goed stofvrij gemaakt zijn. Dan kan er met behulp van het brandertje van twee lichte wax staafjes iets wax in de kras gedruppeld worden. Als het hard geworden is kan de overtollige wax weg geschraapt worden en met de donkere kleuren wax een paar nerfjes gekleurd worden. Met het schuursponsje en/of blokje wordt voorzichtig de voelbare nerf in de toplaag gevolgd zodat de kras onzichtbaar is geworden. Pas op voor doffe schuur plekken. U ziet het, het herstellen van een laminaat vloer hoeft niet zo moeilijk te zijn.

 

Laminaat wereld Groningen

Laminaat wereld Groningen heeft verschillende merken parket dat geleverd kan worden in Friesland, Drenthe, Overijssel en uiteraard ook in Groningen. De manier van werken bij laminaat wereld Groningen is volgens het all-in concept. Dit wil zeggen dat in de prijs van het laminaat het loon van de legger is door berekend en ook de prijs van de plinten en de ondervloer is bij het bedrag dat het laminaat per vierkante meter kost in begrepen. Het lastige is dat niet na te gaan is wat het laminaat zelf nu daadwerkelijk kost. Ook komen er al snel extra kosten bij waar niet op gerekend is. Bijvoorbeeld wanneer er een kruipluik in de hal is. Bij een fabriek winkel als BeBo Parket is het wel meteen duidelijk wat het laminaat kost. En ook hoeveel voordeel het zelf leggen van de laminaat vloer oplevert. Voor wie liever het leggen van de laminaat vloer uitbesteedt aan een ervaren legger kan des gewenst meteen bij de koop een afspraak maken wanneer de vloer gelegd wordt. Alles wordt vooraf berekend zodat u niet voor verrassingen komt te staan. BeBo Parket levert in heel Nederland en in de omringende landen.

 

Laminaat wand

Laminaat op de vloer kent vrijwel iedereen. Laminaat aan de muur veel minder. Het is ook mogelijk een wand van laminaat te maken. Bijvoorbeeld achter het hoofdeinde van een bed in een grote slaapkamer. De ontstane ruimte is heel praktisch om als kleedruimte of inloop kast in te richten. Door een mooie laminaat in een contrast kleur te nemen is zo’n wand een echte blikvanger die de aandacht naar het bed toe trekt.

Laminaat woodson wit eiken

Laminaat woodson wit eiken is een laminaat dat te koop is bij kwantum. Het is een laminaat plank met de standaard  maten van ruim een meter en zevenendertig centimeter lang bij negentien centimeter breed. Met een dikte van zes millimeter is het niet heel dik, daarom past deze laminaat soort goed op een vloer die niet zo intensief belopen wordt. Bijvoorbeeld een slaapkamer. Het uiterlijk van woodson laminaat wit eiken is heel mooi, een witte laminaat waar de nerven structuur van het eiken hout doorheen schemert. Dit decor geeft de laminaat vloer een fris en natuurlijk uiterlijk. De garantie termijn voor dit laminaat is zes jaar.

 

Laminaat werkblad nadelen

Elk materiaal heeft voor en nadelen, ook laminaat. Nu maakt het natuurlijk een groot verschil waarvoor laminaat gebruikt wordt en hoe. Zo is een van de nadelen van laminaat dat hier niet zomaar een pan direct vanaf een hittebron op neer gezet kan worden. Wie een laminaat werkblad als aanrechtblad wil gebruiken moet goed bedenken of hij of zij in de praktijk een onderzetter voor de hete pan gaat gebruiken. Het zelfde geld voor het snijden op een laminaat werkblad. Laminaat is bijzonder kras bestendig, maar voor het snijden moet toch een snijplank gebruikt worden. Voor wie dat niet gewend is kan dit dus een nadeel van laminaat zijn. Ook maakt het verschil waarvoor het werkblad wordt gebruikt. Een mooi laminaat werkblad als bureau om huiswerk aan te maken of een handig werkblad in de baby kamer waarop de baby kan verzorgd worden, een fijne werkhoek voor je hobby’s of om bijvoorbeeld kleding te naaien en verstellen. Dit zijn allemaal situaties waarbij er aan een laminaat werkblad geen nadelen kleven.

 

Laminaat wiggen

Laminaat wiggen worden ook wel spie of afstand houders genoemd. Het is een kunststof rechthoekig blokje die aan een kant schuin afloopt. Je kunt dus twee blokjes in elkaar passen tot een blokje. Als het laminaat gelegd wordt moet er altijd een randje vrij liggen van de muur, de uitzetvoeg. Door telkens een blokje van twee wiggen tussen het laminaat en de muur te plaatsen kan het laminaat stevig in elkaar geklikt worden zonder dat het verschuift en zo de afstand tussen het laminaat en de muur kleiner wordt. Als de muur niet helemaal recht is moeten kleine verschillen weggewerkt worden met de uitzetvoeg. Dit kan door het blokje van twee wiggen meer of minder over elkaar te schuiven waardoor ze dikker of dunner wordt. Ook bij het weg halen van de laminaat wiggen na het leggen van de vloer is de schuine vorm handig. Daar waar het blokje klemt kan, door uit elkaar schuiven, zonder de muur te beschadigen de laminaat wiggen verwijdert worden.

Laminaat tegen de muur

Het bekende laminaat dat op de vloer ligt staat ook prachtig wanneer het als wandbekleding tegen de muur gelijmd wordt. Heel mooi is het wanneer hetzelfde laminaat dat op de vloer ligt door loopt tegen een muur, terwijl de andere muren een andere bekleding krijgen. In een andere situatie wordt juist voor een laminaat soort gekozen die een sterk contrast vormt met de vloer, zodat de muur een echte blikvanger is. Ook voor het maken van een lambrisering is het gebruik van laminaat een goed idee. Laminaat is krasvrij, heel makkelijk schoon te houden, en in heel veel verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar. Voor elk interieur is wel een bijpassende laminaat soort te vinden. Op de gebruikers klasse hoeft niet gelet te worden, slijtage door lopen ontstaat niet op een muur. Het is [zeker als de vloer door loopt op de muur] het mooiste wanneer eerst de vloer gelegd wordt. Hierna komen er om de veertig centimeter balkjes tegen de muur, bevestigd met lijm en schroeven. Haaks of diagonaal worden hier de laminaat planken op bevestigd met lijm. Er wordt van onder naar boven gewerkt en alleen lijm op de balkjes aangebracht daar waar direct een laminaat plank tegen aan komt.  Als er bedrading achter het laminaat weggewerkt wordt, moet hier vooraf rekening mee worden gehouden. De laminaat wand wordt rond om afgewerkt met een plint of met [aluminium] hoekprofielen.

 

Laminaat Tilburg

Tilburg, een bruisende stad met mooie gebouwen en prachtige parken heeft ook een groot winkelgebied. Vanzelfsprekend is hier laminaat te koop. Toch is het in deze moderne tijd niet meer zo dat alleen dicht bij huis gekeken wordt naar laminaat vloeren. Via het internet is tegenwoordig gemakkelijk te vergelijken waar de beste deal gesloten kan worden voor laminaat. Kijk eens op de site van BeBo Parket. In deze fabriek worden fabrieksverkopen gehouden waarbij een ongelofelijk aantal laminaat vloeren en houten vloeren op show borden staan uit gestald. Hierbij zijn steeds ook de nieuwste kleuren en decors aanwezig. Omdat hier rechtstreeks vanuit de fabriek geleverd wordt aan bedrijven en particulieren, kunnen deze laminaat vloeren super goedkoop aangeboden worden. Ook voor klanten uit Tilburg. De enorme keus die BeBo Parket heeft in laminaat, de gedegen vakkennis van het personeel, de gastvrijheid waarmee de klant onthaald wordt en het grote voordeel wat betreft de prijs van het laminaat, maken een ritje van Tilburg naar Vriezenveen de moeite dubbel en dwars waard.

Laminaat tegels

Een van de vele soorten laminaat is tegel laminaat. Een prachtig product met grote voordelen ten opzichte van keramische tegels of natuursteen. Het onderhoud gemak is vaak de eerste reden waarom voor laminaat is gekozen. Voor laminaat tegels komt daar het gemak van het leggen van een laminaat tegelvloer bij. Vaak kan de handige klusser dit zelf doen. Ook het weer verwijderen van de vloer, als dat nodig is, gaat vrij eenvoudig. Het sjouwen met zware pakken tegels is niet meer aan de orde. Laminaat tegels hebben veel minder gewicht, iets wat van groot belang kan zijn voor de draagkracht van de ondergrond waar de tegels op komen te liggen. De keuze in laminaat tegels is enorm. Voor elk interieur is er wel een laminaat tegel met een decor dat de uitstraling van de gekozen stijl onder streept. Er is laminaat met Portugees tegelmotief dat zorgt voor oosterse sferen, maar ook een hoogglans tegelmotief dat al snel een moderne, zakelijke sfeer oproept. Ook veel decors in natuursteen zoals bijvoorbeeld marmer, travertin, graniet, leisteen, beton. Allemaal in verschillende kleuren en afmetingen en zeer voordelig geprijsd. Al deze voordelen zorgen ervoor dat een nieuwe vloer met laminaat tegels onder handbereik van iedereen is.

 

Laminaat trap

Als in een vertrek een prachtige laminaat vloer is gelegd kan het gebeuren dat de trap in dat vertrek uit de toon vallen omdat ze wat stijl betreft niet meer past of gewoon omdat ze versleten is. Bekleden met laminaat is dan een goede oplossing. Het model van de trap doet er niet toe. Of het nu een open trap is of een dichte trap, een rechte trap of een spil trap. Elke trap is te renoveren. Zonder hak of breek werk hebt u weer een trap die als nieuw is. Belangrijk is de keuze van het soort laminaat. Omdat op een trap de voeten praktisch altijd op het midden van de trede neerkomen met een stotende beweging, is de kans op slijtage hier het hoogst. Vandaar dat een gebruikers klasse voor heel intensief gebruik aan te raden is. Voor de veiligheid is laminaat met een antislip in de toplaag aan te raden, in combinatie met een antislip strip die op elke trede wordt aangebracht. Laminaat met een antislip laag is te herkennen aan de R 10 certificering op de verpakking. Ook bestaat er een soort antislip coating die achteraf op de laminaat traptrede aangebracht kan worden. Door een trap met laminaat te bekleden zijn de mogelijkheden wat uitstraling van de trap enorm vergroot. Te denken valt aan een trap met de uitstraling van massief hout, een betonnen trap, graniet, leisteen, marmer, en dit allemaal in verschillende kleuren. Het bekleden van een trap met laminaat is een heel precies werk, en wordt vaak uitbesteed aan een vakman / vrouw op dit gebied.

 

Laminaat waterdicht maken

De top laag van laminaat is van absoluut waterdicht materiaal. Als het laminaat op de juiste manier gelegd is sluiten de naden door het klik systeem zo perfect op elkaar aan dat ook hier nauwelijks water door kan dringen. Toch zijn de naden het zwakke punt waaraan gewerkt moet worden wat waterdicht maken betreft. Laminaat delen die niet waterbestendig zijn missen op de randen van het klik systeem een waterdichte beschermlaag. Door, stuk voor stuk, de randen van de laminaat planken aan de zijkanten rondom zorgvuldig met watervaste lijm in te smeren, en vervolgens het laminaat te leggen, kan er geen vocht via de naad in de laminaat plank trekken. De open rand, die als uitzet voeg dient, moet met siliconen kit afgewerkt worden. Eventueel kan bij een forse uitzet voeg eerst een zwelband in de kier gelegd worden. De plint wordt dan met siliconen kit af gewerkt zodat er geen water onder door kan kruipen. Door het merk quickstep is een afdichtingsmiddel, seal en click genoemd, ontwikkeld dat ook goed werkt en dat geen lijm is maar een soort rubber laag vormt tussen de naden. Van uit de tube wordt het rechtstreeks op de verbinding van de laminaat plank aangebracht. Het laminaat wordt daarna in elkaar geklikt en het teveel aan “rubber” wordt weg geschraapt met een spatel en schoongewreven met een doek.

 

Laminaat Waalwijk

Wie zoekt op het internet naar laminaat Waalwijk, kan in Waalwijk en omgeving zeker uit verschillende zaken kiezen die laminaat aanbieden door middel van de mooiste verhalen op de site. Veel beter dan mooie verhalen is een mooie werkelijkheid. Ook al is dat misschien niet direct naast de deur. Vanuit u eigen stoel kunt u zich ervan overtuigen dat Bebo Parket de mooie verhalen laat samengaan met een werkelijkheid van, de keuze uit vele soorten laminaat, van vele verschillende [top] merken en dagelijks super goede aanbiedingen en restpartijen laminaat. Bebo Parket levert door heel Nederland.

Laminaat tegelvloer

Een tegelvloer van keramische tegels of natuursteen is natuurlijk prachtig mooi maar heeft ook nadelen. Zo is een tegelvloer erg koud als er geen vloerverwarming is. Ook is niet elke ondergrond geschikt om het zware gewicht van de tegels te dragen. Het leggen van tegels is een karwei dat niet iedere doe het zelf klusser zomaar kan. Ook de prijs van een tegelvloer is vaak een belemmering. Een laminaat tegelvloer ken al die beperkingen niet en zorgt ervoor dat de wens van een mooie tegelvloer voor iedereen binnen handbereik ligt. Laminaat tegels zijn in heel veel verschillende kleuren en decors te krijgen. Denk aan hoog glans tegels, maar ook aan een mooie Portugese tegelvloer vol kleur en reliëf. Of kies voor een laminaat tegel die de illusie geeft van een natuurstenen vloer zoals bijvoorbeeld marmer, leisteen, travertin, graniet, basalt of beton. Voor elke ruimte is er wel een soort laminaat tegel die de uitstraling van het interieur versterkt.

 

Laminaat to go

Laminaat to go, of anders geschreven, laminaat2go, is een winkel in Amsterdam dat net als zoveel bedrijven ook laminaat verkoopt. Ook al zegt de naam van dit bedrijf ga hiernaartoe, even kijken op de site van Bebo Parket zal u laten zien dat het veel voordelen oplevert om daar een bezoekje te brengen. Omdat in deze vloeren fabriek een grote verkoop hal is ingericht met grote showborden met voorbeeld laminaat vloeren en houten vloeren kunt u te kust en te keur uitzoeken. Laminaat van veel verschillende [top] merken in vele kleuren, maten, en uitvoeringen. Wereldwijd worden door de inkopers alle laminaat vloeren rechtstreeks bij de fabriek ingekocht voor bedrijven en particulieren. Vandaar dat altijd de nieuwste collecties aanwezig zijn en het laminaat steeds tegen de gunstigste prijzen aangeboden kan worden. Bebo Parket heeft een laagste prijsgarantie. Ook zijn er restpartijen die nog voordeliger weggaan.

 

Laminaat te koop

Je vraagt je bijna af waar is tegenwoordig geen laminaat te koop. Iedereen wil van de populariteit die laminaat geniet een graantje mee pikken. Voor de klant is dit niet altijd gunstig. Voor de klant is het belangrijk een goed product te kopen, hierbij goed geadviseerd te worden door vakkundig en klantvriendelijk personeel. In een zaak waar wat te kiezen valt en die alle service biedt die bij het product horen. Het bedrijf Bebo Parket maakt al deze zaken waar, en meer dan dat. Bebo Parket garandeert de goedkoopste prijs voor laminaat.

Laminaat tweedehands

Een laminaat vloer van goede kwaliteit kan jarenlang meegaan. Toch kan het gebeuren dat, voordat de vloer versleten is, het laminaat vervangen wordt. Misschien door een verhuizing of een verbouwing of gewoon omdat er voor een nieuwe inrichting van het vertrek gekozen wordt. Het gebruikte laminaat hoeft in veel gevallen niet als grof huisvuil verwijdert te worden maar kan prima, opnieuw gelegd, in een ander vertrek dienstdoen, mits de laminaat vloer niet vastgelijmd is. Pas nadat de vloer voorzichtig verwijderd is, is het duidelijk hoeveel goede hele en hoeveel verzaagde laminaat planken er over zijn, en hoeveel vierkante meter hier dus ongeveer mee belegd kan worden. Vandaar dat het behoorlijk riskant is een tweedehands vloer te kopen die nog verwijdert moet worden. Het is ook bij tweedehands laminaat nodig dat het laminaat voldoende tijd heeft om te acclimatiseren. Het beste kunnen de laminaat planken in drie stapels gesorteerd, klaar gelegd worden. Een stapel met goede, hele laminaat planken, een stapel met planken waar aan de linker kant iets afgezaagd is, en een stapel waar rechts iets van af is gezaagd. Als het leggen begonnen wordt met een verzaagde plank en daarna de hele planken, is op deze manier is vrij snel te zien welke verzaagde laminaat plank het beste als laatste past in de rij. Zo kan rij voor rij gelegd worden zonder al te veel zaag verlies. Voor het in elkaar klikken van de laminaat plank moet gekeken worden of er niet de kleinst kruimel of houtvezel tussen het klik systeem zit, omdat dit ervoor zorgt dat er kieren kunnen ontstaan. Voortijd de randen even afvegen met heel fijn schuurpapier kan een oplossing zijn. Na het leggen het laminaat afwerken met een plint en u hebt een als nieuwe laminaat vloer die nog jaren dienst kan doen.

 

Laminaat traprenovatie

De trap, we denken er vaak niet over na maar het is wel een blikvanger in huis of bedrijf. Op een gegeven moment raakt ook de trap versleten. Een nieuwe trap laten plaatsen is niet alleen duur, het kost ook veel tijd en geeft veel hak en breek werk, dus rommel. De trap laten renoveren en bekleden met laminaat is een veel snellere en goedkopere oplossing die amper rommel en hinder geeft. Als de afspraken zijn gemaakt, is het renoveren en bekleden van de trap door de vakman meestal binnen een dag af gerond. Het maakt voor het bekleden met laminaat niet uit of het om een open trap gaat of een dichte trap. Of het een rechte trap is of een draai trap. Het is allemaal mogelijk. Door laminaat te gebruiken bent u verzekert van een trap die, met minimaal onderhoud, er altijd perfect uitziet. Er is alleen een vochtige doek of een zachte stoffer nodig om vuil weg te vegen. Door laminaat te gebruiken kunt u kiezen welke uitstraling u de trap wilt geven. Prachtig hout of liever een betonnen look. Marmer, graniet, travertin of een andere natuursteen. Het is allemaal mogelijk met laminaat.

 

Laminaat ypenburg

Ypenburg, een wijk van den Haag waar men in negentienhonderd zeven en negentig is begonnen met de bouw van een Vinex-wijk die plaats moest geven aan dertig duizend bewoners. Heel begrijpelijk dat hier veel geadverteerd wordt door bedrijven in de buurt met laminaat aanbiedingen. Ook zijn daar zeker goede aanbiedingen bij toch is het in deze moderne tijd vrij eenvoudig om opzoek te gaan naar waar de beste te halen valt. Zoek eens op BeBo Parket. Deze laminaat en hout fabriek die levert aan bedrijven en particulieren heeft een onwaarschijnlijke grote keus aan laminaat vloeren. Deze topmerken zijn te bezichtigen in de fabriek en uit voorraad leverbaar. Ook het vervoer van de laminaat vloeren en het leggen kan hier geregeld worden. BeBo Parket hanteert de laagste prijsgarantie en verkoopt naast de normale partijen laminaat vloeren, ook nog rest partijen die nog goedkoper de deur uitgaan.

 

Jysk laminaat

Wie op via internet op zoek is naar laminaat bij jysk vindt wel mooie vloerkleden, maar laminaat is bij dit bedrijf met Scandinavische roods niet te koop. Even BeBo Parket op internet in tikken levert direct het beste resultaat op. Er is hier een ongelofelijk grote keuze in verschillende laminaat vloeren. Topmerken en steeds tegen de laagst mogelijke prijs. Naast de aanbiedingen op een groot gedeelte van het assortiment, zijn er ook altijd veel restpartijen die nog voordeliger weg gaan. Door de grote hoeveelheid is het niet mogelijk alles op de site te laten zien, wel kunt u hier een indruk krijgen hoe het BeBo Parket lukt om als grootste vloeren producent en leverancier van Nederland, ook de gezelligste winkel te zijn waar steeds de beste service verleend wordt.

 

Laminaat yoga

Een van de vertrekken waar laminaat heel praktisch voor is is een ontspanningen ruimte. Misschien een slaapkamer die over is en waar gemediteerd kan worden en je je bezig kunt houden met yoga. Belangrijk voor de inrichting van een dergelijke ruimte is dat het een warme, natuurlijke uitstraling heeft die je rust geeft. Daarnaast is de hygiëne ook uiterst belangrijk. Met laminaat zijn deze beide punten juist prima te bereiken. Laminaat is in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een laminaat met de uitstraling van een massief houten vloer. Door het juiste kleur gebruik en door dat de toplaag van het laminaat een voelbare hout structuur heeft, is deze laminaat vloer niet van echt hout te onderscheiden. Ondertussen heeft de vloer wel het gemak van een onderhoudsarme laminaat vloer. Even vegen of zuigen en af en toe met een vochtige doek afnemen is voldoende. De ondoordringbare toplaag zorgt er voor dat huisstofmijt of [onzichtbare] schimmelsporen zich niet in de vloer kunnen nestelen.

 

Kun je laminaat gelijk leggen

Laminaat is gemaakt van geperste hout platen die afgedekt zijn met een kunststof laag. Hout is een materiaal dat reageert op de luchtvochtigheid van zijn omgeving. Het past zich aan. Bij een hoge luchtvochtigheid zet het uit, de laminaat plank wordt dus ongeveer een millimeter groter. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt de laminaat plank een millimeter. In de fabriek wordt het laminaat droog bewaard. Zodra met weet wanneer het laminaat gelegd kan worden moet men ervoor zorgen dat de betreffende ruimte droog is. Het werken met beton, sierpleister enzovoorts brengt [onzichtbaar] veel vocht in huis. Voor een gezond binnen klimaat moet de luchtvochtigheid tussen de veertig en zestig procent zijn. Is de juiste luchtvochtigheid bereikt, en dat kan na een grote verbouwing wel een tijdje duren, dan moeten de droge laminaat planken minstens twee dagen opgeslagen staan in het vertrek waar ze gelegd moeten worden. In deze tijd kan het hout in het laminaat zich aanpassen aan het binnen klimaat. Dit heet acclimatiseren. Een laminaat vloer die goed geacclimatiseerd is en met een goede uitzet voeg gelegd is, zal bij vochtig weer voldoende ruimte hebben om uit te zetten zonder dat de vloer bol gaat staan. In een droge periode of wanneer de verwarming hoog staat zorgt de krimp van het laminaat nauwelijks voor naden tussen de laminaat planken. Het is dus wel duidelijk dat een laminaat vloer niet direct op de dag van aankoop gelegd kan worden.

 

Laminaat YouTube

Voor het kopen van een laminaat vloer is even goed zoeken op internet heel verstandig. Heeft men een goede vloer op het oog, dan komt al gauw de vraag door wie wordt ze gelegd. Veel bedrijven bieden een leg service aan. De kosten van het leggen kan een beetje handige klusser, die secuur kan werken, zelf verdienen. Op YouTube zijn talloze instructie filmpjes die de verschillende onderdelen van het laminaat leggen laten zien. Aan de hand van deze filmpje moet het zelf leggen van de laminaat vloer te doen zijn.

 

Laminaat ysseldal

Soms bedenken bedrijven de prachtigst namen voor een laminaatsoort. Wie deze laminaatsoort ergens zag op de vloer en ernaar op zoek gaat via internet, komt vanzelf bij het bewuste bedrijf uit. Heel slimme reclame. Een voorbeeld is yssedal laminaat. Inderdaad een mooi laminaat, met aan vier zijden een V groef, en het is ook nog eens in twintig verschillende kleuren te koop. Toch is het verstandig nog even verder te kijken. Bijvoorbeeld in een laminaat fabriek winkel zoals die van BeBo Parket. Hier is zo’n enorm assortiment dat er ongetwijfeld keus is uit meerdere soorten laminaat die met yssldal laminaat vergelijkbaar zijn. De prijzen van de laminaat planken zijn hier altijd het voordeligst. Rondkijken op internet loont op deze manier.

Kun je laminaat gelijk leggen

Laminaat is gemaakt van geperste hout platen die afgedekt zijn met een kunststof laag. Hout is een materiaal dat reageert op de luchtvochtigheid van zijn omgeving. Het past zich aan. Bij een hoge luchtvochtigheid zet het uit, de laminaat plank wordt dus ongeveer een millimeter groter. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt de laminaat plank een millimeter. In de fabriek wordt het laminaat droog bewaard. Zodra met weet wanneer het laminaat gelegd kan worden moet men ervoor zorgen dat de betreffende ruimte droog is. Het werken met beton, sierpleister enzovoorts brengt [onzichtbaar] veel vocht in huis. Voor een gezond binnen klimaat moet de luchtvochtigheid tussen de veertig en zestig procent zijn. Is de juiste luchtvochtigheid bereikt, en dat kan na een grote verbouwing wel een tijdje duren, dan moeten de droge laminaat planken minstens twee dagen opgeslagen staan in het vertrek waar ze gelegd moeten worden. In deze tijd kan het hout in het laminaat zich aanpassen aan het binnen klimaat. Dit heet acclimatiseren. Een laminaat vloer die goed geacclimatiseerd is en met een goede uitzet voeg gelegd is, zal bij vochtig weer voldoende ruimte hebben om uit te zetten zonder dat de vloer bol gaat staan. In een droge periode of wanneer de verwarming hoog staat zorgt de krimp van het laminaat nauwelijks voor naden tussen de laminaat planken. Het is dus wel duidelijk dat een laminaat vloer niet direct op de dag van aankoop gelegd kan worden.

 

Laminaat YouTube

Voor het kopen van een laminaat vloer is even goed zoeken op internet heel verstandig. Heeft men een goede vloer op het oog, dan komt al gauw de vraag door wie wordt ze gelegd. Veel bedrijven bieden een leg service aan. De kosten van het leggen kan een beetje handige klusser, die secuur kan werken, zelf verdienen. Op YouTube zijn talloze instructie filmpjes die de verschillende onderdelen van het laminaat leggen laten zien. Aan de hand van deze filmpje moet het zelf leggen van de laminaat vloer te doen zijn.

 

Laminaat ysseldal

Soms bedenken bedrijven de prachtigst namen voor een laminaatsoort. Wie deze laminaatsoort ergens zag op de vloer en ernaar op zoek gaat via internet, komt vanzelf bij het bewuste bedrijf uit. Heel slimme reclame. Een voorbeeld is yssedal laminaat. Inderdaad een mooi laminaat, met aan vier zijden een V groef, en het is ook nog eens in twintig verschillende kleuren te koop. Toch is het verstandig nog even verder te kijken. Bijvoorbeeld in een laminaat fabriek winkel zoals die van BeBo Parket. Hier is zo’n enorm assortiment dat er ongetwijfeld keus is uit meerdere soorten laminaat die met yssldal laminaat vergelijkbaar zijn. De prijzen van de laminaat planken zijn hier altijd het voordeligst. Rondkijken op internet loont op deze manier.

Laminaat gelijk leggen

Soms hoor je de vraag bij de aankoop van een nieuwe laminaat vloer “kan ik het gelijk leggen? “. Het is begrijpelijk dat iemand enthousiast is en direct aan de slag wil, maar het kan bij een laminaat vloer absoluut niet. Laminaat bestaat voor het grootste gedeelte uit hout. Dit is een natuurproduct dat reageert op de omgeving door dezelfde vochtigheidsgraad aan te nemen als buiten de laminaat plank heerst. Meer vocht betekend dat de houtvezels in de kern van het laminaat uitzetten.  Een laminaat plank wordt hierdoor misschien maar een millimeter groter. Dit lijkt niet veel, maar bij een oppervlakte van tien laminaat planken is dat toch al een centimeter, en dat zorgt ervoor dat de laminaat planken klem komen te zitten tegen de muur waardoor de vloer bol gaat staan. In de opslag van de fabriek wordt gezorgd voor een lage luchtvochtigheid zodat de laminaat plank zich makkelijk kan aanpassen aan het binnenklimaat van het vertrek waar het tenslotte komt te liggen. Dit heet acclimatiseren. Het laminaat heeft hier ongeveer twee dagen voor nodig in een normale droge ruimte. Als er kortgeleden een betonvloer is gestort of op een andere manier materiaal met veel vocht is verwerkt moet de ruimte eerst drogen. Bij het leggen van de laminaat vloer wordt er rondom een rand van ongeveer een centimeter ruimte vrijgehouden. Dit is de uitzet voeg en is bedoeld om het uitzetten van de laminaat vloer door de verschillen in luchtvochtigheid bij de verschillende seisoenen op te vangen. De uitzet voeg is onzichtbaar weg gewerkt onder de plint. Op deze manier ligt de laminaat vloer er altijd mooi, strak in.

 

Laminaat gelijk belasten

De vraag “ laminaat gelijk belasten “ kun je tweeledig opvatten. Namelijk, kun je laminaat direct na het leggen belasten door de meubels enzovoort erop te plaatsen, of, moet het gewicht waar mee de laminaat vloer belast wordt gelijk verdeeld worden. Er zijn verschillende soorten laminaat. De laminaat soorten die aan elkaar verbonden worden door lijm hebben een bepaalde droog tijd nodig voor ze belast mogen worden. Het meest gebruikt is op dit moment klik laminaat dat aan elkaar verbonden wordt door middel van het in elkaar klikken van het kliksysteem aan de randen van de laminaat plank. Het zit direct goed en stevig. Deze laminaat vloer kan direct na het leggen belopen worden en de meubels kunnen direct geplaatst worden. Of het gewicht van de meubels gelijk verdeeld is over de laminaat vloer is niet zo heel belangrijk. Wel is het zo dat in uitzonderlijke gevallen een heel zwaar meubelstuk, bijvoorbeeld een grote boekenkast, voor al als het tegen een wand geplaatst is, het eventuele uitzetten van de vloer op die plaats verhindert. Er zou dan voor deze kast een plintje moeten komen met daaronder een extra uitzet voeg.

Laminaat en pvc vloeren

Bij het kiezen van een vloer heeft iedereen andere verwachtingen van een vloer. Laminaat en pvc-vloer bedekking is op dit moment het populairste. In veel opzichten lijken deze beide op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Beide vloeren zijn heel praktische, gladde vloeren die nauwelijks onderhoud behoeven. Eenvoudig vegen of stofzuigen en af en toe afnemen met een klam vochtige doek zijn voldoende om een vloer van laminaat of van PVC schoon en in een goede conditie te houden. Ook zorgt dit voor een goede hygiëne in huis en allergie problemen zullen minimaal zijn. Dit heeft alles te maken met het materiaal waar de vloer uit bestaat. Kunststof dat geen open poriën heeft, en waar vuil of huisstofmijt zich niet in kan nestelen. De pvc-vloer bestaat uit het kunststof polyvinylchloride en is ongeveer drie millimeter dik. Het lijkt veel op zeil, alleen wordt dat op rollen verkocht en pvc als stroken of tegels. Laminaat is op gebouw uit twee kunststoflagen, melamenine, met daar tussen een houten kern. Deze houten kern zorgt ervoor dat de stroken laminaat niet soepel en buigzaam zijn maar meer als een houten plank. Ze is ook veel dikker dan pvc. Door de dunne en buigzame eigenschap van pvc heeft deze vloer, nog meer dan bij laminaat, een gladde ondergrond nodig. Vaak zal deze eerst geëgaliseerd moeten worden. Als het om klik pvc gaat kan het leggen van de vloer makkelijk zelf gedaan worden, plak pvc wordt, evenals het egaliseren, vaak door een vakman/ vrouw gedaan. Laminaat wordt normaal gesproken altijd zwevend gelegd, voor de handige klusser is dit goed zelf te doen. De pvc-vloer, vooral de vast verlijmde variant is veel stiller dan laminaat, storende loop geluiden zijn er nauwelijks. De duurzaamheid is bij beide vloeren hoog maar heeft bij de laminaat vloer veel met de kwaliteit te maken. Hoe dikker de toplaag van het laminaat hoe harder, en hoe minder gauw er krassen of slijtage kunnen ontstaan. Als de vloer op een ondergrond met vloerverwarming wordt gelegd is het dunne pvc in het voordeel, zeker als deze vast verlijmd is. De houten kern van het laminaat heeft een iets meer isolerende werking. Wat uitstraling betreft zijn beide vloeren geweldig. De keuze in kleuren en design is enorm. Doordat laminaat meer variatie in kwaliteit heeft, is er ook meer verschil in prijs en heeft laminaat ook voor een heel klein budget nog een vloer te koop. Af gewogen tegen het gebruiksgemak, de prijs en de duurzaamheid van pvc en laminaat winnen deze vloerbedekkingen het van de andere soorten vloerbedekking.

Laminaat en vloerverwarming Ikea

In de enorme woonwinkel van Ikea vind je van alles wat. Ook laminaat, op de site kun je er ruim twintig verschillende soorten vinden. Het is op de site niet duidelijk of deze laminaat soorten wel over een ondergrond met vloerverwarming gelegd kunnen worden. Bij de ondervloer van Ikea staat dit wel duidelijk aangegeven. Let er in ieder geval op dat de laminaat vloer niet te dik is. Hoe dikker het laminaat, hoe meer warmte ertegen gehouden wordt. Ook een smallere laminaat plank is aan te raden, bij een te snelle temperatuurwisseling vervormen smalle laminaat planken niet zo snel als brede.

 

Laminaat en gratis leggen

Het leggen van een laminaat vloer is een karwei die veel klussers zelf wel aan kunnen, maar toch vraagt het leggen van zo’n vloer nog wel wat tijd. Ook het bezitten of huren van het juiste gereedschap is een punt. Vandaar dat het gratis leggen van de laminaat vloer heel aantrekkelijk klinkt. Echt gratis is het natuurlijk niet, de leg kosten zijn in de laminaat prijs verwerkt. Daarom is het verstandig op verschillende sites te kijken en de prijzen te vergelijken. Zoek ook eens naar laminaat fabriekswinkel, bijvoorbeeld van BeBo Parket. Hier vind je de grootste keus wat betreft laminaat soorten tegen de laagste prijzen. Ook hier kun je aanbiedingen tegen komen met gratis leggen. Naast de goedkope laminaat vloeren van top merken waar duizenden vierkante meters van op voorraad liggen, zijn er ook altijd restpartijen die nog goedkoper aangeboden kunnen worden.

 

Laminaat en parket binckhorst

Laminaat of parket kopen in en om den Haag is niet moeilijk. Er zijn winkels genoeg die dit in hun assortiment hebben, ook hele grote winkels. Denk alleen maar aan laminaat winkels aan de Binckhorst laan. Toch is dicht bij huis zoeken niet altijd het snelste of makkelijkste. Via het internet is het heel eenvoudig het laminaat [fabriek] winkel op te zoeken die het voordeligst is en de grootste keuze heeft. Zoek maar eens op BeBo Parket. Van uit deze fabriek worden dagelijks vele vrachtwagens vol vloeren vervoerd naar bedrijven en particulieren. De enorme keuze in kwaliteit laminaat vloeren en houten vloeren, allemaal tegen de goedkoopste prijzen en dit in combinatie met een gezellige winkel waar enthousiast en vakbekwaam personeel u graag adviseert bij het maken van de beste deal, zorgen er voor dat veel klanten uit den Haag en omstreken de weg naar Vriezenveen vinden.

Laminaat Enkhuizen

Enkhuizen een prachtig stadje gelegen aan het water van het IJsselmeer. Wie hier woont wil genieten van de mooie omgeving, maar vast ook van een schitterende en vooral onderhoud vrije vloer. Die kiest voor laminaat. Natuurlijk is zo’n vloer verkrijgbaar in Enkhuizen zelf. Toch is het wellicht verstandiger en vooral ook goedkoper om even op internet de site van BeBo Parket op te zoeken. Dan zal al snel duidelijk worden dat hier de beste deals gesloten kunnen worden. Door eigen inkoop, rechtstreeks uit de fabriek zonder tussenhandel, voor bedrijven en particulieren, kunnen de laminaat vloeren aan geboden worden ver onder de prijzen die de meeste woonwinkels hanteren. Daarnaast is de keuze in laminaat soorten enorm bij BeBo Parket. Ook de nieuwste trends op laminaat vloeren gebied zijn altijd aanwezig. De vele laminaat vloeren, allemaal van topmerken, staan uitgestald op grote showborden. Enthousiast en vakkundig personeel is aanwezig om te adviseren en vragen te beantwoorden. Het vervoer en het leggen van een laminaat vloer kan allemaal door BeBo Parket geregeld worden. Ook in Enkhuizen.

 

Laminaat en tegels combineren

Laminaat en tegels combineren gaat heel goed. Het gebeurt nog vaak dat er voor het aanrecht gebruik gemaakt wordt van keramische tegels omdat men bang is voor problemen met laminaat waar te vaak water op gemorst wordt. Met de huidige kwaliteit laminaat is dat niet meer nodig, er bestaat zelfs laminaat voor vochtige ruimtes. Om het verloop van laminaat naar tegels mooi af te werken kan er over de naad tussen beide vloeren een overloop profiel geplaatst worden. Dit profiel zorgt ervoor dat de uitzet voeg mooi bedekt is en dat het eventuele hoogteverschil op gevangen wordt. Ook tegen een muur doet laminaat het heel goed. Te denken valt bijvoorbeeld aan een badkamer met een stenen vloer en een mooie wand van laminaat in een warme hout look. Hiervoor kan het waterbestendige laminaat gebruikt worden.

 

Laminaat en water

Een goed gelegde laminaat vloer kan wel iets water hebben als het maar direct weer opgenomen wordt met een doek of dweil. De naden sluiten zo goed aan dat water niet zo snel kans krijgt door te dringen tot de houten kern. Veel lastiger is het wanneer er vocht van onderen tegen de laminaat vloer komt omdat dit niet zo snel opgemerkt wordt. Vaak is dit optrekkend vocht uit een kelder of kruipruimte. Dat is de reden dat aangeraden wordt een vocht werende folie onder de laminaat vloer te leggen. Er bestaat tegenwoordig watervast laminaat. Deze laminaat soort geeft geen problemen met water en kan zelfs in een badkamer of andere natte hoek gelegd worden.

Laminaat trap profiel

Voor wie een nieuwe trap nodig heeft omdat de oude versleten raakt of voor wie de trap een totaal andere uitstraling wil geven is het renoveren en bekleden met laminaat een slimme keus. Het sneller, goedkoper, en geeft minder rommel dan een nieuwe trap laten plaatsen. Onder tussen is het zeker niet minder mooi. Naast de keus van laminaat is ook de keus van de te gebruiken trap profielen heel belangrijk. Deze trap profielen zijn nodig voor de veiligheid, ze moeten slip en valpartijen voorkomen, en ze dienen om de laminaat bekleding te beschermen en voor de afwerking. Er bestaan infrais profielen van PVC of van rubber. Dit zijn geribbelde strips die in de traptrede gefreesd worden, en alleen als anti slip dienen en niet als afwerking. Ze worden nauwelijks gebruikt bij laminaat bekleding. De, zo genoemde, neusprofielen worden juist meestal gebruikt. Dit is een hoekprofiel die de bovenkant en de voorkant van de traptrede afwerkt. Ze zijn te koop in aluminium, metaal en PVC, uitgevoerd in verschillende kleuren. Er zijn neusprofielen met een afgeronde voorkant. Het beste is te kiezen voor een neusprofiel dat van boven geribbeld is, dit werkt als anti slip. De optimale veiligheid verkrijg je door een trap profiel met een rubber inleg te nemen.

 

Laminaat en ondervloer

Bij laminaat is het over het algemeen verstandig een goede ondervloer te gebruiken. Zo’n ondervloer is met verschillende functies, gecombineerd of apart, te koop. Bij een ondergrond zonder vloerverwarming is een isolerende ondervloer belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de warmte uit het vertrek niet naar beneden toe wegtrekt de ondergrond in. Ook zijn er ondervloeren met geluid isolatie. Wanneer er sprake is van beneden buren is zo’n ondervloer zelfs verplicht, en moet bij eventuele klachten kunnen aangetoond worden welke ondervloer er gelegd is. Ook dempt een dergelijke ondervloer de loop geluiden in het vertrek zelf. Tenslotte is een vocht werende laag heel belangrijk om optrekkend vocht uit de bodem of kruipruimte tegen te gaan. Als de ondervloer zelf niet zo’n vocht scherm heeft, is het nodig een vochtwerende folie op de ondergrond te leggen voordat ondervloer gelegd wordt.

 

Laminaat en leggen

De nieuwste laminaat vloeren hebben een klik systeem waardoor het leggen van een dergelijke vloer voor wie een beetje handig is makkelijk zelf te doen is. Op de verpakking staan meestal wel gebruiksaanwijzingen, of anders heeft de zaak waar het laminaat gekocht wordt vast goede tips. Belangrijk is te zorgen voor een goede ondervloer. Ook de uitzet voeg, dat is de ruimte die vrijgehouden moet worden tussen de laminaat vloer en de muur is heel belangrijk. Wanneer, door schommeling in de luchtvochtigheid, de laminaat vloer iets uitzet, zorgt deze ruimte ervoor dat de vloer niet bol gaat staan.

Laminaat tweedehands

Een laminaat vloer van goede kwaliteit kan jarenlang meegaan. Toch kan het gebeuren dat, voordat de vloer versleten is, het laminaat vervangen wordt. Misschien door een verhuizing of een verbouwing of gewoon omdat er voor een nieuwe inrichting van het vertrek gekozen wordt. Het gebruikte laminaat hoeft in veel gevallen niet als grof huisvuil verwijdert te worden maar kan prima, opnieuw gelegd, in een ander vertrek dienstdoen, mits de laminaat vloer niet vastgelijmd is. Pas nadat de vloer voorzichtig verwijderd is, is het duidelijk hoeveel goede hele en hoeveel verzaagde laminaat planken er over zijn, en hoeveel vierkante meter hier dus ongeveer mee belegd kan worden. Vandaar dat het behoorlijk riskant is een tweedehands vloer te kopen die nog verwijdert moet worden. Het is ook bij tweedehands laminaat nodig dat het laminaat voldoende tijd heeft om te acclimatiseren. Het beste kunnen de laminaat planken in drie stapels gesorteerd, klaar gelegd worden. Een stapel met goede, hele laminaat planken, een stapel met planken waar aan de linker kant iets afgezaagd is, en een stapel waar rechts iets van af is gezaagd. Als het leggen begonnen wordt met een verzaagde plank en daarna de hele planken, is op deze manier is vrij snel te zien welke verzaagde laminaat plank het beste als laatste past in de rij. Zo kan rij voor rij gelegd worden zonder al te veel zaag verlies. Voor het in elkaar klikken van de laminaat plank moet gekeken worden of er niet de kleinst kruimel of houtvezel tussen het klik systeem zit, omdat dit ervoor zorgt dat er kieren kunnen ontstaan. Voortijd de randen even afvegen met heel fijn schuurpapier kan een oplossing zijn. Na het leggen het laminaat afwerken met een plint en u hebt een als nieuwe laminaat vloer die nog jaren dienst kan doen.

 

Laminaat traprenovatie

De trap, we denken er vaak niet over na maar het is wel een blikvanger in huis of bedrijf. Op een gegeven moment raakt ook de trap versleten. Een nieuwe trap laten plaatsen is niet alleen duur, het kost ook veel tijd en geeft veel hak en breek werk, dus rommel. De trap laten renoveren en bekleden met laminaat is een veel snellere en goedkopere oplossing die amper rommel en hinder geeft. Als de afspraken zijn gemaakt, is het renoveren en bekleden van de trap door de vakman meestal binnen een dag af gerond. Het maakt voor het bekleden met laminaat niet uit of het om een open trap gaat of een dichte trap. Of het een rechte trap is of een draai trap. Het is allemaal mogelijk. Door laminaat te gebruiken bent u verzekert van een trap die, met minimaal onderhoud, er altijd perfect uitziet. Er is alleen een vochtige doek of een zachte stoffer nodig om vuil weg te vegen. Door laminaat te gebruiken kunt u kiezen welke uitstraling u de trap wilt geven. Prachtig hout of liever een betonnen look. Marmer, graniet, travertin of een andere natuursteen. Het is allemaal mogelijk met laminaat.

Youtube laminaat ondervloer leggen

Bij het leggen van laminaat hoort ook de ondervloer. Hoewel het heel eenvoudig is om te doen, is het wel heel belangrijk dat deze basis, waar de laminaat vloer op komt te liggen, goed is. Er zijn verschillende soorten ondervloeren, die bij verschillende situaties nodig zijn. Op YouTube is veel informatie over dit onderwerp te vinden. Ook zijn hier korte filmpjes te bekijken waarop voor gedaan wordt hoe een ondervloer gelegd wordt.

 

Yepp laminaat

Yepp is een bedrijf in België dat laminaat van het merk Parador verkoopt. Dit bedrijf levert, volgens eigen zeggen, uitsluitend aan vakmensen, en niet aan particulieren. Bij het Nederlandse bedrijf BeBo Parket is dit totaal anders. Een grote hal van de fabriek is ingericht als verkoop hal, met een ontvangstruimte waar de bezoeker drinken met een broodje of iets anders lekkers krijgen aangeboden. Iedereen is hier even welkom en even belangrijk, een bedrijf dat een paar trailers laminaat besteld of de particulier die een paar vierkante meter voor een studenten kamer nodig heeft. Omdat BeBo Parket het ruimste aanbod van Europa heeft zijn hier natuurlijk veel meer merken dan alleen Parador te vinden. Een groot deel van de laminaat vloeren zijn dagelijks in de aanbieding en gaan weg met hoge kortingen. Een groot deel hiervan is op de website te bekijken. Daarnaast zijn er nog vele rest partijen in de showroom die tegen nog scherpere prijzen de deur uit gaan. Al dit laminaat is van de beste kwaliteit. Even rondkijken op de website van BeBo Parket is beslist de moeite waard, ook vanuit België.

 

Youtube laminaat egger

Voor wie laminaat gekocht heeft en het leggen liever aan een ander overlaat kan vaak via de winkel waar de aankoop is gedaan een vloerenlegger regelen. Soms is dat niet mogelijk en moet u zelf op zoek. Via internet is het mogelijk een laminaat legger te vinden. Er zijn verschillende websites waarop aangeboden wordt deze klus tegen betaling voor u te doen.  U heeft bij een gespecialiseerd bedrijf in het leggen van laminaat en parket de meeste kans een ervaren legger te treffen.

 

Youtube laminaat plaatsen

Laminaat plaatsen, of laminaat leggen zoals het meestal wordt genoemd, is een karwei, dat met een beetje handigheid in het klussen en het juiste gereedschap, ook heel goed zelf te doen is. Wie er de tijd voor heeft kan op deze manier heel wat geld besparen. Op YouTube kan men verschillende korte filmpjes zien waarop alle zaken die bij het plaatsen van een laminaat vloer nodig zijn voorbij komen. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe het een en ander in zijn werk gaat. En welke gereedschappen en materialen nodig zijn.

 

Youtube laminaat verwijderen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom laminaat verwijdert moet worden. Een of meer laminaat planken omdat er iets van de laminaat vloer gerepareerd moet worden, of misschien vanwege een verhuizing de hele laminaat vloer of omdat men zin heeft in een nieuwe laminaat vloer. Het maakt een groot verschil of de laminaat vloer die verwijdert gaat worden nog hergebruikt wordt of dat ze rijp is voor de stort. Op YouTube vind je niet alleen korte filmpjes over hoe een laminaat vloer gelegd wordt, ook is er op deze plaats informatie te vinden over hoe een laminaat vloer verwijderd en eventueel op de juiste manier afgevoerd wordt.  Ook als er ingeval van een reparatie een of twee laminaat planken verwijdert moeten worden heeft YouTube korte filmpjes waarop staat hoe men het beste te werk kan gaan.

 

Youtube laminaat plinten leggen

Na het leggen van de laminaat planken komt de afwerking van de laminaat vloer door het leggen van de laminaat plinten. Meestal wordt er gesproken over het plaatsen van de plinten. Er kan gekozen worden voor een staande plint of voor een platte laminaat pint. Door heel secuur, en op de juiste manier de plint te plaatsen, worden hiermee de puntjes op de i gezet, en krijgt de laminaat vloer een perfecte uitstraling. Op YouTube wordt door middel van korte filmpjes getoond hoe men het een en ander het beste aanpakt.

 

Laminaat verven youtube

Als een laminaat vloer doffe slijt plekken gaat vertonen of wanneer men gewoon een andere kleur en uitstraling wil bestaat er de mogelijkheid de laminaat vloer te verven. Op welke manier dit het beste kan is eenvoudig te vinden op YouTube. Hierop is aan de hand van verschillende filmpjes met uitleg te zien en te horen op welke manieren en met welke materialen men aan de gang kan gaan. Het is verstandig vooraf de kosten te berekenen van het verfklaar maken van de vloer en van het verven zelf. Dit is allemaal op internet te vinden.

 

Pvc-laminaat youtube

Pvc-laminaat is een prachtig materiaal. Het vraagt wel om een heel gladde ondergrond. Er bestaat pvc met een kliksysteem die zwevend gelegd wordt en er is pvc plak laminaat, die direct op de onder grond geplakt wordt doormiddel van de zelfklevende laag die deze pvc-laminaat heeft. Op youtube zijn instructie filmpjes te vinden die uitleggen hoe de pvc-laminaat vloer gelegd wordt. Ze gaan zowel over de voorbereiding van de ondergrond voor het leggen, als ook over het leggen van de pvc-laminaat vloer zelf. Er zijn filmpjes die laten zien hoe een klik pvc-laminaat vloer gelegd wordt en andere die de werkwijze bij plak pvc-laminaat vloer uitleggen en laten zien.

Laminaat repareren YouTube

Een ongeluk zit ineen klein hoekje, ook als het gaat om laminaat. Hoewel het materiaal keihard is kan het toch gebeuren dat er een [diepe] kras in de toplaag van het laminaat ontstaat. Of dat door bijvoorbeeld waterschade een hele laminaat plank is gaan bobbelen. Geen paniek, herstel is mogelijk. Voor kleine beschadigingen is er het laminaat reparatie set. Dit set bestaat uit staafjes was in verschillende kleuren, een was smeltertje, een schuurblokje en een polijst doekje. Op de beschrijving staat duidelijk hoe het een en ander in zijn werk gaat. Op YouTube zijn heel duidelijke filmpjes te vinden die stap voor stap laten zien hoe, heel eenvoudig, een kras wordt gerepareerd met behulp van een reparatie set. Het vervangen van een hele laminaat plank, of planken is wel een iets grotere klus, maar is ook goed te doen met behulp van het juiste gereedschap. Ook hierover zijn op YouTube verschillende filmpjes te vinden met uitgebreide uitleg op welke manier de laminaat plank vervangen kan worden.

 

Traprenovatie laminaat YouTube

Als de trap aan een opknap beurt toe is of wanneer u gewoon het interieur wilt vernieuwen door de trap een andere uitstraling te geven is een renovatie van de trap met laminaat een geweldige oplossing. Meestal laat men dit karwei aan een vakman over maar het is, voor wie een beetje handig is en secuur werkt, ook goed zelf te doen. Er zijn complete overzet treden te koop, of met kiest voor bijvoorbeeld een trap bekleding van hetzelfde laminaat als de vloer. Op YouTube staan verschillende filmpjes die laten zien hoe de trap met laminaat bekleed kan worden. Er wordt in verteld welke gereedschappen nodig zijn, hoe je deze moet gebruiken, hoe je de traptrede en de stoot borden opmeet en uitzaagt en in welke volgorde, en hoe ze op de oude trap bevestigd worden. Ook alles over het afwerken van de trap zelf en de zijkanten komen aan bod. Voor wie de trap zelf wil gaan bekleden met laminaat is het beslist aan te raden vooraf verschillende filmpjes over dit onderwerp te bekijken.

 

Laminaat snijden YouTube

Om laminaat af te korten bestaan er verschillende manieren. Met een afkort zaag, of een decoupeerzaag. Maar ook het zogenoemde snijden of knippen van laminaat. Dit gebeurt niet met een gewoon mes of een huishoudschaar, maar met een apparaat dat een laminaat snijder of laminaat knipper wordt genoemd. Deze laminaat snijders zijn te koop en te huur. Op YouTube zij filmpjes te vinden waarop te zien is hoe je deze tegel snijder gebruikt.

Decomode laminaat YouTube

Decomode laminaat is het huismerk van praxis. Van het merk DecoMode zijn verschillende laminaat lijnen waarvan er op YouTube een gedeelte is afgebeeld. Ook zijn er op YouTube instructie filmpjes te zien waarin uitgelegd wordt hoe het leggen van laminaat in zijn werk gaat. Voor wie zelf aan de slag wil met het leggen van laminaat is het heel verstandig vooraf een paar van deze filmpjes te bekijken.

 

Laminaat zagen

Bij het leggen van een laminaat vloer moeten de laminaat planken op maat gemaakt worden. Op veel plaatsen waar de laminaat planken moeten worden ingekort, kan een laminaat snijder gebruikt worden. Toch zal er, zeker langs deurposten of bijvoorbeeld verwarmingsbuizen, gezaagd moeten worden. De handzaag kan in plaats van de laminaat snijder gebruikt worden, maar ook de afkortzaag, deze maakt keurig rechte zaagsneden. Wel moet het zaagblad fijn getand zijn of speciaal geschikt voor laminaat zijn om splinters te voorkomen. De decoupeerzaag is een heel handig apparaat en kan ook voor “rare“ hoekjes of bochten gebruikt worden. Om een lange zaagsnede goed recht te zagen met een decoupeerzaag is er een hulpstuk nodig, een geleiderail. Ook voor de decoupeerzaag zijn er speciale laminaat zaagjes te koop die het splinteren van de toplaag moeten voorkomen.

 

Laminaat zwart

Laminaat is in vele kleuren verkrijgbaar. Ook in zwart. Deze kleur kan uw interieur een heel luxe en exclusieve uitstraling geven en laat een juist gekozen voorwerp of een contrast kleur in het vertrek extra goed uit komen. Ook de kleur zwart kent bij laminaat veel verschillende nuances en uitstralingen. Zo is daar een hoog glans laminaat in de zwarte kleur die echt puur diepzwart is, maar ook laminaat die het decor van hout heeft in de kleur zwart. Bijvoorbeeld eikenhout laminaat in een hele warme zwarte kleur waarin de houtnerf toch nog net zichtbaar is tot een tint zwarte eikenhout decor met duidelijk zichtbare hout structuren. Naast de bekende hout look laminaat is er het beton look in de zwarte kleur. Een laminaat die gemêleerd van kleur is en een prachtige moderne sfeer geeft aan het interieur. Ook de verschillende natuursteen laminaat soorten hebben zwart tinten in de collectie zoals basalt, gezoet blauwsteen, leisteen, marmer, graniet enzovoort. Al deze soorten zijn er in verschillende uitvoeringen zoals met of zonder V groef of met of zonder voelbare structuur in de toplaag of bijvoorbeeld de verschillende afmetingen van de laminaat plank. U ziet het noemen van een keur, zwart, betekend bij laminaat nog steeds de keus uit tientallen soorten. Kijk maar eens op de site van BeBo Parket.

Laminaat werkblad op maat

Om een werkblad op maat te maken zijn laminaat planken heel geschikt. Allereerst moet er van watervast plaatwerk een ondergrond uitgezaagd worden die precies de maten en het model heeft als het uiteindelijke werkblad. Op deze ondergrond komen de laminaat planken die van onderen en op de verbindingen helemaal met watervaste lijm zijn in gesmeerd. Het geheel wordt afgewerkt met een hoekprofiel of een plint die ook aan de achterkant met watervaste lijm is in gesmeerd. Een werkblad dat tegen de muur bevestigd wordt moet met siliconen kit afgewerkt worden om te voorkomen dat er water tussen de muur en het laminaat terecht komt. Een werkblad van laminaat planken is heel eenvoudig in elkaar te zetten, heel goedkoop in aanschaf, heel praktisch in gebruik, en heel mooi passend in het interieur te maken.

 

Laminaat wildverband

Het leggen van een laminaat vloer is redelijk eenvoudig, maar toch moet met sommige puntjes rekening houden. Een van die dingen is in welk verband ga ik de vloer leggen. Het verband bij het leggen van de vloer wordt gevormd door de naad van de kopse kanten van de laminaat plank ten opzichte van de voor gaande rij. Er kan voor gekozen worden de naden van de kopse kanten steeds halverwege de laminaat plank van de vorige rij te laten vallen.  Dit moet wel heel precies gebeuren. Een andere manier is het zo genoemde wildverband. De naden van de kopse kanten komen dan op schijnbaar willekeurige plaatsen. Men begint met een hele of eventueel een halve laminaat plank. Aan het einde van de eerste rij is het praktisch altijd zo dat er van de laatste laminaat plank gezaagd moet worden om deze laatste plank passend te krijgen. Als dit eindstuk laminaat plank groter is dan dertig centimeter, wordt dat de eerste plank van de tweede rij, is het eind stuk kleiner dan wordt een nieuwe plank verzaagd om een nieuw beginstuk te krijgen. Een laminaat vloer op deze manier gelegd in wildverband staat mooi en geeft weinig snijverlies.

 

Laminaat wit Ikea

In de woonwinkel van Ikea wordt ook wit laminaat verkocht. Toch is de keuze in de soorten wit laminaat hier beperkt. Zowel wat verschillende kwaliteiten laminaat betreft als wat decors betreft. In een fabriekswinkel is de keuze vele malen meer. Hoogglans wit of melkwit laminaat. Ook veel verschillende gebleekte of wit gebeitste hout decors zijn hier te bekijken. Daarnaast is er tegel laminaat in verschillende witte uitvoeringen. Ook laminaat in een wit marmeren decor is mogelijk. In de fabriekswinkel van BeBo Parket zijn deze laminaat soorten, van verschillende bekende topmerken, te kust en te keur te koop tegen verbazingwekkende lage prijzen.

Laminaat is eenvoudig te installeren, is goedkoop en is duurzaam. Het is verkrijgbaar in een groot aantal soorten en lijkt verrassend sterk op hout.

Laminaatvloeren kunnen in vrijwel iedere ruimte toegepast worden, al gelden voor sommige ruimten misschien beperkingen aan het soort laminaat. De badkamer wordt afgeraden, omdat een overdaad aan vocht tot kromtrekking van de planken kan leiden.

 

Laminaat is meestal tussen de 7 en 10 millimeter dik.

Laminaat zet uit en krimpt in al naar gelang de temperatuur. Het is dan ook van belang dat het materiaal zich naar uw kamertemperatuur kan zetten alvorens u installeert. Doet u dit niet, dan kan spanning voor beschadigingen zorgen.

Laminaat vereist behalve vegen en stofzuigen weinig onderhoud. Gebruik voor hardnekkige vlekken een reinigingsmiddel dat door de fabrikant wordt aangeraden.

Het interieur en decor van de kamer kunnen samen met de hoeveelheid ‘verkeer’ die de vloer ontvangt invloed hebben op het type laminaat dat u kiest.

Maak van tevoren een goede schatting van de oppervlakte die u wilt bedekken. U kunt vervolgens in de winkel om een kostenraming vragen, zowel met als zonder installatie.

Laminaat is in een groot aantal patronen en kleuren beschikbaar. Maak gebruik van catalogi en product-monsters om u te helpen in het nemen van een beslissing. Ook op het internet zijn veel laminaatfabrikanten vertegenwoordigd.

Laminaat is relatief eenvoudig te installeren. Veel mensen zullen dan ook kiezen voor een doe-het-zelf aanpak, al is het prima mogelijk een installateur van bijvoorbeeld Bebo Laminaat het werk te laten doen.

Load More